Gå direkt till innehåll
Den glada solen ska marknadsföra Karlstadsregionen

Pressmeddelande -

Den glada solen ska marknadsföra Karlstadsregionen

Solen har under några år lyst med sin frånvaro när Karlstadsregionen har marknadsfört sig gentemot besökare, företag och möjliga inflyttare. Men nu gör solen comeback i Karlstads platsvarumärke och sprider sina strålar över hela Karlstadsregionen.

- En klar majoritet av alla svenskar förknippar Karlstad med solen. Det är en stark symbol som på ett bra sätt speglar det som Karlstad står för – driftigheten och det varma välkomnandet. Solen är det vi är mest kända för och därför ska vi visa upp den ännu mer än tidigare, säger Ulf Nyqvist kommundirektör.

Det förnyade varumärket kan användas av alla kommuner i Karlstadsregionen; Karlstad, Hammarö, Kil, Grums och Forshaga, vid marknadsföring utanför länet.

­- Vi måste samverka i Karlstadsregionen för att attrahera fler företag, besökare och konkurrenskraftig kompetens. Vi tjänar alla på att marknadsföra oss tillsammans istället för att varje kommun försöker synas var för sig säger Caroline Depui, kommunchef i Hammarö kommun.

Karlstads kommun har haft den glada solen, skapad av barnboksillustratören Lasse Sandberg som sin logotyp sedan 1984. 2013 skapades platsvarumärket ˚Karlstad (grader Karlstad) som var fritt att användas av alla som ville marknadsföra Karlstad, inte bara kommunen. Grafiskt fick varumärket en gradersymbol istället för en sol för att särskilja sig från den kommunala verksamheten. Men både besökare och Karlstadsbor har saknat solen som symbol för solstaden och nu har logotypen reviderats.

- Nu blir den glada solen fri att använda för de som delar våra värden och vill marknadsföra Karlstadsregionen. Karlstadsborna älskar sin sol och den är omtyckt och välkänd även utanför länet så det känns väldigt bra, säger Katarina Lindström kommunikationsdirektör i Karlstads kommun.

Karlstads kommun kommer precis som tidigare att använda sig av den glada solen för att kommunicera den kommunala verksamheten, då tillsammans med texten Karlstads kommun eller karlstad.se.

För mer information kontakta:

Katarina Lindström, kommunikationsdirektör, tel 070-565 99 37.

Linda Olsson, kommunikationsstrateg, tel 054-540 10 23.

Här kan du läsa mer och ladda ner logotyperna.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.