Gå direkt till innehåll
Del av Orrholmen blir utan vatten imorgon onsdag

Pressmeddelande -

Del av Orrholmen blir utan vatten imorgon onsdag

Under tisdagseftermiddagen hittade Karlstads kommun en vattenläcka på Tullhusgatan på Orrholmen i Karlstad. Ingen är utan vatten just nu men under lagningsarbetet imorgon måste vattnet stängas av. Vattenavstängningen gäller Tullhusgatan 12-28 (jämna nummer) och Näbbgatan 2, 4 och 6.

Lagningsarbetet kommer att börja vid kl 9 och läckan beräknas vara lagad under dagen. Under tiden kommer vattnet för nämnda adresser vara avstängt. En vattentank kommer att finnas vid korsningen Näbbgatan/Tullhusgatan för den som behöver hämta vatten. 

Boende kan passa på att fylla upp lite vatten innan vattnet stängs av så man slipper att hämta.

När vattnet kommer tillbaka finns risk för missfärgat vatten vilket beror på att vattnet bytt riktning i ledningarna så att partiklar brutits loss. Missfärgningen är inte farligt att dricka. Kommunen rekommenderar att man låter vattnet spola i kranen tills det missfärgade försvinner.  

För mer information kontakta

Tim Karlsson, arbetsledare ledningsnät VA, tfn 054-540 68 19

(Annica Granlund, kommunikatör i beredskap 054-540 68 66)

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.