Gå direkt till innehåll
De kan vinna årets mötespris

Pressmeddelande -

De kan vinna årets mötespris

Utan lokala värdar skulle Karlstad aldrig lyckas som mötesstad.

Lokala värdar som vill och vågar locka kongresser till sin hemmaplan är en förutsättning för att Karlstad ska vara en viktig mötesplats. Därför är det angeläget att lyfta fram det stora engagemang som finns.

För att hylla de organisationer eller personer som har satt ett extra avtryck utser Karlstads kommun tillsammans med Visit Karlstad Member Årets Mötespris. Vinnare av priset presenteras på Karlstads stora näringslivsgala, 100° Karlstad, den 20 mars.

Nominerade till Årets Mötespris är:

FLISA 2019

Äntligen fick vi hälsa FLISA-kongressen välkommen till Karlstad. Föreningen för svensk ambulanssjukvård är viktiga för Karlstad och särskilt med temat för kongressen som var ”God och Nära vård”. Flisagänget har inspirerat med sin vilja och förmåga att samarbeta och synas även utanför kongressen. Ingenting var omöjligt för FLISA-gänget, de monterade till och med ned glasrutor på KCCC för att få in ambulanser till utställningen. Det hände inte bara saker inomhus, i samband med kongressen var det uppvisning av ambulanshelikoptern och olika fordon. Dessutom genomfördes en samverkansövning mellan räddningstjänsten i Karlstadsregionen och Ambulansen Värmland där en nödställd och nedkyld person räddades ur Klarälven. Det blir allt viktigare att sprida kunskap från kongresser ut till lokalsamhället och FLISA-kongressen har varit ett mycket fint exempel på när det fungerar som bäst tack vare ett stort enhälligt engagemang från lokala värdar.

RIKSTEATERNS KONGRESS 2019

Riksteatern har varit en kongress som imponerat genom sitt genomtänkta arbetssätt och deras fokus på hållbarhet, med bland annat vegetariska måltider alltigenom. ”Vi är här” möttes man av vid entrén på KCCC och så var det verkligen och de vävde på ett naturligt sätt in den värmländska kulturskatten i kongressens program och satte färg på hela kongresshallen. De arrangerade också uppträdanden utanför centrum, så att lokal publik också fick njuta av scenkonst.

Dessutom lyckades de locka flera deltagare att förlänga sin vistelse efter kongressen för att ta del av Karlstads kulturutbud.

JOHAN ENGBERG, IF GÖTA

IF Göta Karlstads dynamiske sportchef Johan Engberg har under lång tid verkat för att Karlstad ska vara en attraktiv mötesplats såväl på friidrottsbanan som i konferensrummet. Med ett väl utvecklat kontaktnät såg Johan och föreningen till att svensk friidrotts blickar riktades mot Karlstad många gånger under 2019. Året inleddes med att Svensk Friidrotts förbundsårsmöte genomfördes i Karlstad. Sin vana trogen skapade Johan och projektgruppen ett mycket nyskapande och livfullt årsmöte för både ombud och gäster. Dagarnas agenda delades mellan KCCC, Lars Lerin Sandgrund och Scandic Winn. Utöver en diger friidrottssommar för IF Göta Karlstad med stora arrangemang så som Friidrotts-SM, Karlstad GP, Karlstad Stadslopp och Vårruset hann Johan även med att vara delarrangör när Europeiska friidrottsförbundet (EAA) och Svensk Friidrott genomförde European Athletics Summit Series Horizontal Jumps and Sprint Symposium i Våxnäshallen i november. En mycket lyckad mötesplats som fick idel positiva omdömen från nationella och internationella toppföreläsare och deltagare. Johan är en klart lysande företrädare för idrottskarlstad och dess roll i utvecklingen av Karlstads möteskultur.

För mer information kontakta:

Birgitta Sefastsson, tel 054-540 10 16

birgitta.sefastsson@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.