Gå direkt till innehåll
Dags att nominera till Karlstads kommuns klimatpris 2018

Pressmeddelande -

Dags att nominera till Karlstads kommuns klimatpris 2018

Nu öppnar nomineringen till Karlstads kommuns klimatpris 2018! För fjärde året i rad ska en person, en förening, ett företag eller en organisation i vår kommun uppmärksammas för kreativa och innovativa lösningar som leder till minskad klimatpåverkan.

Inspirera till klimatsmarta insatser

Karlstads kommuns klimatpris har skapats för att uppmuntra och uppmärksamma en eller flera aktörer i Karlstad som gjort något extra bra för klimatet. Förhoppningen är att priset ska inspirera eller möjliggöra för fler att göra en klimatsmart insats.

– Den här sommaren har verkligen visat att klimatförändringen har börjat, och att den får besvärliga följder. Inte bara för isbjörnar och korallrev, utan också för oss i Sverige och för människor i stora delar av världen, säger Torbjörn Nilsson, ordförande i miljönämnden. Därför är det viktigare än någonsin förr att uppmuntra kreativa idéer som minskar människans klimatpåverkan, och det är det vi vill göra genom att dela ut klimatpriset.

Initiativtagare av Fritidsbanken prisades 2017

Alla som bor eller är verksamma inom Karlstads kommun kan nomineras till priset. Prissumman är i år 30 000 kronor och kan delas av flera pristagare. Förra året fick Carina Haak priset. Carina är upphovsperson till Fritidsbanken. Fritidsbanken är en ideell förening som samlar in begagnad sport- och fritidsutrustning från privatpersoner, företag och föreningar och lånar ut den gratis i 14 dagar.

– Det är ett väldigt viktigt pris. Det är någonting som är bland det viktigaste vi har att jobba för, det är en bättre miljö. Och att då vinna ett pris, det känns jättestort! Det blir ju ett erkännande för Fritidsbanken. Ett erkännande för det miljöarbete vi faktiskt gör och att vi bidrar till en hållbar miljö, säger Carina Haak, upphovsperson till Fritidsbanken.

Sista dagen att nominera är 1 september 2018. Läs mer och nominera på karlstad.se/klimatpris

Finansieras av klimatkontot

Priset finansieras av kommunens klimatkonto. I kommunens riktlinjer för klimatkompensation står det att tjänsteresor med bil och flyg ska klimatkompenseras och att en avgift från resorna ska användas till projekt som motverkar utsläpp av växthusgaser.


För mer information kontakta:

Torbjörn Nilsson, ordförande miljönämnden, 070–001 85 37
Henric Barkman, miljöstrateg på miljöförvaltningen, 054–540 47 06
Sofia Carlson, kommunikatör på miljöförvaltningen, 054–540 66 32

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.