Gå direkt till innehåll
Nästa vecka börjar Karlstads kommun asfaltera.
Nästa vecka börjar Karlstads kommun asfaltera.

Pressmeddelande -

Cykelnätet rustas upp i Skåre och Stodene

Under nästa vecka kommer Karlstads kommun att börja asfaltera omkring sju kilometer gång- och cykelvägar och 1,5 mil bilvägar. Skåre- och Stodeneborna kommer få ny beläggning på stora delar av sitt cykelnät.

Kommunen lägger sammanlagt 28 miljoner på ny beläggning runt om i kommunen. Omkring sju kilometer gång- och cykelvägar asfalteras i Skåre, Stodene och Älvenäsvägen i Vålberg. 


- Det ska vara enkelt att ta sig fram för gående och cyklister i Karlstad. Förra året satsade vi på cykelvägarna i Vålberg och på Kronoparken och i år vill vi skapa en helhet av cykelnätet i Skåre och Stodene, säger Henrik Lander ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.


Även bussvägar och infartsvägar prioriteras i beläggningsplanen och sammanlagt är det 1,5 mil bilvägar som asfalteras. Hela beläggningsplanen hittar du på karlstad.se/asfaltering


Potthål och lagningar

Bilvägarna har slitits hårt av den gångna vintern. Smält snö och is har runnit ner i asfalten och sedan frusit igen vilken skapat en sprängverkan vilket ger potthål. 


- Hagaleden har blivit hårt åtgången under vintern därför lägger vi ny asfalt där. Sen jobbar vi kontinuerligt med att fylla och laga potthålen och prioriterar då större vägar och gång- och cykelvägar, säger Stefan Björkman gatuchef.


För mer information kontakta:

Henrik Lander, ordförande teknik- och fastighetsnämnden 054 540 12 78
Stefan Björkman, gatuchef 054 540 65 59
Stefanie Myrin, kommunikatör 054 540 46 88

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.