Gå direkt till innehåll
Nu byggs Stockfallets skola och idrottshall. Från vänster: Elsa Catéus, Alice Persson, Niklas Wikström, Vera Silverin, Sigrid Gustavsson, Cornelis Lindgren, Alvar Tjäder och Henrik Lander.
Nu byggs Stockfallets skola och idrottshall. Från vänster: Elsa Catéus, Alice Persson, Niklas Wikström, Vera Silverin, Sigrid Gustavsson, Cornelis Lindgren, Alvar Tjäder och Henrik Lander.

Pressmeddelande -

Byggstart för Stockfallets skola och idrottshall

Nu börjar byggnationen av Stockfallets skola och idrottshall. En kontrollerad sprängning blev startskottet för bygget under tisdagseftermiddagen.

Stockfallets skola ska växa, få ny placering och nya lokaler. Under tisdagseftermiddagen firades byggstarten på plats. Tillsammans med elever från Stockfallets skola tryckte barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (L) och teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C) på knappen för att lösa ut en symbolisk sprängladdning inne på arbetsområdet.

För som i de allra flesta projekt krävs en hel del markförberedelser, så att byggnaderna får en stabil grund att stå på. Stockfallet är inget undantag och här kommer sprängning, pålning och borrning att förekomma under några veckor framåt. Tidplan för arbetena finns på karlstad.se/nyastockfalletsskola.

Genomtänkt placering

Den nya skolan får en genomtänkt placering i förhållande till den befintliga bostadsbebyggelsen och pågående stadsutvecklingar inom norra Stockfallet och Edsgatan. Skolan är placerad så att den kommer ligga bra i anslutning till bil-, gång- och cykelvägar och kollektivtrafik.

- Stockfallet växer och den här satsningen är en viktig pusselbit i utvecklingen av området. Utöver skola och idrottshall bygger vi även ett nytt cykelstråk som länkar samman befintliga stråk och så bygger vi en trafiksäker övergång till skolan, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Skola för 350 elever

Den nya skolan ska byggas för 350 elever, F-6 med två paralleller. En fristående fullstor idrottshall ska byggas som på kvällar och helger ska vara till för cheerleading och truppgymnastik. Hallen får en fullstor spelplan och en fri takhöjd på tio meter. Det blir en utemiljö med mycket naturinslag för att passa in i den omkringliggande skogsmiljön. Lekutrustningar kommer placeras i en terrasserad tillgänglighetsanpassad yta.

- Här skapar vi moderna lär- och arbetsmiljöer för elever och personal. Det kommer finnas riktigt bra möjligheter till rörelse både på skolgården och genom den stora satsningen vi gör på idrottshallen, säger Niklas Wikström (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Fakta

  • Budget: 232 miljoner
  • Skolbyggnaden blir omkring 5500 kvadratmeter och idrottshallen omkring 1790 kvadratmeter.
  • Skolan ska stå klar hösten 2023.
  • Entreprenören som bygger är Serneke.

För mer information kontakta:

Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, 054-540 12 78

Niklas Wikstöm (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, 054-540 12 82

Camilla Jansson, projektledare, 054-540 69 49

(Annica Granlund, kommunikationsstrateg, 054-540 68 66)

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.