Gå direkt till innehåll
Frida Pettersson (C) och Niklas Wikström (L) medverkade på fredagens spadtag.
Frida Pettersson (C) och Niklas Wikström (L) medverkade på fredagens spadtag.

Pressmeddelande -

Byggstart för nya Orrholmsskolan

I fredags var det officiell byggstart och spadtag för nya Orrholmsskolan. När den gamla skolan rivits ska en ny byggas upp och om allt går enligt planerna ska den stå klar till hösten 2024.

Den befintliga skolbyggnaden är gammal och sliten och behovet av fler skolplatser i Karlstads centrala delar ökar. När den nya byggnaden står klar kommer skolan gå från att ha plats för på 150 elever till omkring 640. Byggnaden blir tre våningar hög och cirka 8125 kvadratmeter stor. Det blir ett tillagningskök för 1000 portioner som kommer att leverera mat även till andra verksamheter.

- Nya stora moderna Orrholmsskolan kommer få riktigt bra lär- och arbetsmiljöer och en helt ny idrottshall, det kommer att bli ett stort och efterlängtat lyft för Karlstad, säger Niklas Wikström (L).

Ljust tegel och unikt läge

Orrholmen kallas sedan 60-talet för ”den vita staden” på grund av sin ljusa färgsättning av husen i området och begreppet har tagits med i arbetet med arkitekturen för nya skolan. Fasaden blir i ljust tegel åt tre håll och mot vattnet blir det betongfasad som målas i en ljus kulör. Med sitt vattennära läge får skolan en unik utemiljö med fin utsikt och inslag från naturen.

- Den här byggnaden i sig är ett bevis på vår framtidstro, Karlstad mår bra och vi har möjlighet att göra satsningar på barn och unga, säger Frida Pettersson (C).

Ny fullstor idrottshall

Det ska även byggas en helt ny fullstor idrottshall som kommer nyttjas av skolan under dagtid på vardagar och av föreningar på kvällar och helger.

Läs med om projektet på karlstad.se/nyaorrholmsskolan

Kontakt

Niklas Wikström (L), kommunalråd och ordförande i barn- och ungdomsnämnden, 054-540 12 82

Frida Pettersson (C), kommunalråd, 054-540 52 07

Mikael Jansson, projektledare, 054-540 43 07

(Stefanie Myrin, kommunikationsstrateg, 054-540 46 88)

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.