Gå direkt till innehåll
Illustration av framtidens Haga Entré
Illustration av framtidens Haga Entré

Pressmeddelande -

Bygglov för 377 bostäder - Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden den 13 april

Nämnden har idag givit bygglov till bland annat 377 bostäder i flerbostadshus. Målsättningen för antal bygglov under 2022 är därmed snart uppfylld, medräknat tidigare bygglov under året återstår bara 57 bostäder till 550 som är målet. Dessutom har ett par planuppdrag har givits och en utredning kring framkomlighet i centrum godkänts. Utöver detta har nämnden även yttrat sig om strategisk plan och budget samt givit förvaltningen i uppdrag att ta fram riktlinjer och rekommendationer för en fördjupning av Arkitektur Karlstad om balkonger och utemiljö.

Flerbostadshus i Haga

Bygglov söks för att bygga sammanlagt fyra flerbostadshus på fastigheten Lokstallet 1 som ligger i nordöstra delen Haga, även kallat Haga Entré. Förslaget innebär ett lamellhus med 72 bostäder och tre punkthus med sammanlagt 53 bostäder, totalt 125 bostäder. De fyra husen får ett gemensamt garage i källarplan och innergård mellan byggnaderna. Bostäderna kommer att fördelas på 29-120 kvadratmeter och få 1-4 rum.

Beslut: Bygglov gavs

Förlängning av tidsbegränsat bygglov för förskola på Sommarro

En paviljong står uppställd på Sommarro, mellan de fyra tennisplanerna och fotbollsplanen. Paviljongen har ett tillfälligt bygglov sedan 2018 som en gång förlängts till juni 2023. Paviljongen har fungerat som tillfällig förskola medan byggnation av Vitsippans förskola pågick. Nu finns önskemål att använda paviljongen medan Orrholmens förskola färdigställs, fram till december 2023.

Beslut: Tillfälligt bygglov till och med 2023-12-20 gavs

Tre flerbostadshus på Packhusallén

Bygglov söks för tre flerbostadshus och ett orangeri på fastigheten Tullen 2, intill MSB-huset. Två av husen planeras få 7 våningar och ett av dem får sex våningar med en indragen takvåning. Totalt får husen 133 bostäder i storlekarna 1-4 rum. I förslaget finns även ett underjordiskt garage.

Beslut: Bygglov gavs

Flerbostadshus i Gräsdalen

Bygglov har sökts för två flerbostadshus på fastigheten Gräsdalen 1:8 som ligger i förlängningen av Ullebergsvägen närmast Gruvlyckan. Husen planeras få 5 våningar med träfasader och innehålla 119 lägenheter som varierar i storlek från 23 till 54 m² och ett till tre rum och kök.

Beslut: Bygglov gavs

Paviljong för restaurang vid Kanikenästorget

En ansökan om planändring har gjorts för att pröva möjligheten att bygga en paviljongsbyggnad för restaurangverksamhet på Kanikenästorget, på en del av fastigheten Viken 2:1.

Området består idag av en öppen torgyta som i detaljplanen är allmän platsmark (torg) där paviljongsbyggnad av enklare och flyttbar sort får ställas upp. För en större och mer permanent byggnad krävs en planändring från allmän platsmark till kvartersmark.

Beslut: Stadsbyggnadsförvaltningen får i uppdrag att arbeta fram en ny detaljplan.

Planuppdrag för idrottsplats på Stockfallet

Området mellan Stockfallet och Edsgatan har i samband med både planläggning och framdragning av VA-ledningar, expanderat ganska fort. För att täcka ett behov av idrottsverksamhet inom Stockfallet och Edsgatan har teknik- och fastighetsnämnden begärt planläggning för en del av fastigheten Stockfallet 1:1 med syfte att pröva möjligheterna att åstadkomma mark för idrottsplats.

Beslut: Stadsbyggnadsförvaltningen får i uppdrag att ta fram en detaljplan

Framkomlighet i centrum under tiden som resecentrum byggs

Kommunfullmäktige har genom budgetbeslut gett Kommunstyrelsen i uppdrag att i samverkan med stadsbyggnadsnämnden och teknik- och fastighetsnämnden utreda hur man kan säkerställa framkomligheten för trafiken i centrum under byggtiden för resecentrum. Detta arbete är nu gjort och redo för ett nämndbeslut.

Beslut: Förslaget godkändes

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.