Gå direkt till innehåll
Brandbil välte ner i dike på Karlstad Airport

Pressmeddelande -

Brandbil välte ner i dike på Karlstad Airport

Under fredagskvällen välte en brandbil ner i ett dike på Karlstad Airport. Bilen läckte ut skumvätska. Både kommunen och Räddningstjänst var snabbt på plats för att förhindra spridningen.

Brandbilen innehåller motorolja och skumvätska. Alla inblandade parter, Karlstads kommun, Räddningstjänsten och Karlstad Airport ser allvarligt på det och tog på en gång till åtgärder för att förhindra spridningen av skumvätskan.

Det kommunen har gjort är att suga bort vatten ur diket och tagit bort schaktmassor. Räddningstjänsten har lagt ut sand och sandsäckar för att förhindra spridningen. Brandbilen bärgades upp och efter det pågick slamsugningen fram till klockan 05.00 lördag morgon. Ytskiktet i diket ska även skrapas ur och det arbetet är nu på gång.

Dialog med tillsynsmyndighet

Karlstad Airport har tagit en första kontakt med Länsstyrelsen via tjänsteman i beredskap, och har berättat vad som har hänt. Dialogen med Länsstyrelsen fortsätter. På måndag ska Karlstad Airport, Karlstads kommun och Länsstyrelsen mötas för att ta frågan vidare och se om det behöver göras några fler åtgärder.

- Vi har följt våra rutiner på operativ- och stabsnivå. Det är Räddningstjänsten som ledde den akuta aktionen, och som vi hela vägen samarbetat med. Vi kommer också fortsatt ha tät kontakt med Länsstyrelsen, säger Lars Ogenvall, verksamhetschef på Karlstad Airport.

Ishalka som orsakade olyckan

Det som orsakade olyckan var ishalka, under en pågående övning. Chauffören till brandbilen mår efter omständigheterna bra.

För mer information kontakta:

För frågor om vatten: Patrik Nilsen, avdelningschef VA-avdelningen på teknik- och fastighetsförvaltningen på Karlstads kommun, 054-540 65 78

Lars Ogenvall, verksamhetschef på Karlstad Airport, 054-540 77 05

Sofia Carlson, kommunikatör på teknik- och fastighetsförvaltningen, Karlstads kommun, 054-540 66 32

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.