Gå direkt till innehåll
Bra vatten vid Örsholmsbadet

Pressmeddelande -

Bra vatten vid Örsholmsbadet

Den 30 juli tog vi prov på badvattnet vid Örsholmsbadet och nu har vi fått resultatet. Resultatet visar att vattnet bedöms som tjänligt.

Vattenprovet visade på tjänligt vatten

Vi har fått in flera rapporter om magsjuka från personer efter att de har badat i Örsholmstjärnet. Därför tog teknik- och fastighetsförvaltningen ett extraprov på vattnet måndagen den 30 juli. Nu är analysen klar och vattnet bedömdes vara tjänligt. Tjänligt betyder att halten av bakterierna är låg nog för att inte innebära en hälsorisk.

I den här värmen kan det finnas många anledningar till att man blir magsjuk. Vi kommer att ta bort skyltarna om avrådan för bad som nu är på plats vid Örsholmsbadet.

- I och med att det har varit så varmt så pass länge finns det många anledningar till att man kan bli sjuk. Men vattnets kvalitet vid badvikar och badplatser kan variera från dag till dag, och även under dagen och på olika ställen, särskilt om det är många badande på en liten yta.Man bör vara uppmärksam på om vattnet är uppenbart grumligt eller färgat av ansamlingar av alger. Eftersom små barn ofta badar i varmt och grunt vatten kan de vara mer utsatta för bakterier, säger Bengt Jonsson, miljö- och hälsoskyddsinspektör.


Resultat för vattenprover

Resultaten för vattenproverna från badplatser i Karlstads kommun kan du hitta på Havs- och vattenmyndighetens webbplats.

För mer information kontakta:

Bengt Jonsson, miljö- och hälsoskyddsinspektör, 054-540 46 73

Sofia Carlson, kommunikatör på miljöförvaltningen, 054-540 66 32

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.