Gå direkt till innehåll
Fyra av deltagarna i skrivartävlingen, från vänster: Alice Dalevi, Sanna Jonsson, vinnaren Matilda Block och Ingrid Österling.
Fyra av deltagarna i skrivartävlingen, från vänster: Alice Dalevi, Sanna Jonsson, vinnaren Matilda Block och Ingrid Österling.

Pressmeddelande -

Boksläpp efter skrivartävling på Sundsta-Älvkullegymnasiet

Val. Det var temat på årets skrivartävling på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Juryn valde ut sex bidrag som nu har släppts i en antologi.

Skrivartävlingen var öppen för alla elever på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Det fanns tre olika genrer att välja mellan; journalistik, epik eller lyrik. Den röda tråden i samtliga texter skulle vara val.

En jury valde ut följande tre pristagare:

1. Matilda Block: ”Kevin Andersson är inte en idiot”
2. Ingrid Österling: ”Här kommer solen”
3. Sanna Jonsson: ”För dig”

”Kul att tävlingen finns”

Vinnaren Matilda Block:

- Det känns naturligtvis bra att vinna. Kul att den här tävlingen finns. Min text handlade om en människa som måste välja mellan tidigare värderingar och det som han vet är rätt.

”Uppmuntra elevernas skrivande och läsande”

Skolbibliotekarien Hellen Andersson är ansvarig för tävlingen och en av åtta jurymedlemmar.

- Skrivartävlingen har en lång tradition här på skolan. Det var ett svårt, roligt och inspirerande arbete för juryn att välja ut texterna. Det är alltid kul att få uppmuntra elevernas skrivande och läsande, säger Hellen Andersson.

Pristagarnas texter och ytterligare tre texter har sammanställts till en antologi av elever på Mediacreator (Estetiska programmet med inriktning estetik och media).

För mer information kontakta:

Hellen Andersson, bibliotekarie, 054-540 17 93
David Falk, kommunikatör, 054-540 13 07

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.