Gå direkt till innehåll
Biljettlösa parkeringsautomater på kommunala gatumarksparkeringar

Pressmeddelande -

Biljettlösa parkeringsautomater på kommunala gatumarksparkeringar

Det kommunala bolaget Karlstads Parkering AB uppdaterar alla parkeringsautomater på de kommunala gatumarksparkeringarna. Vi inför biljettlösa parkeringsautomater. I stället för att få ut en biljett som du lägger i bilens framruta ska du knappa in bilens registreringsnummer i parkeringsautomaten.

Knappa in registreringsnumret i automaten

När du betalar för parkeringen i en parkeringsautomat ska du knappa in bilens registreringsnummer. Du kommer inte längre få ut en biljett att lägga i framrutan på bilen. När du knappar in ditt registreringsnummer är det viktigt att du knappar in rätt eftersom det är det numret som parkeringsvakten kontrollerar vid övervakning.

Du får inte ut en biljett, men du kan välja att få ut ett kvitto på ditt köp. Du som betalar med kort kan även få ut kvitto på köpet i efterhand via karlstadsparkering.se.

- Fördelarna med biljettlösa parkeringsautomater är att du inte längre behöver gå tillbaka till bilen med biljetten efter att du har betalat. Det ger kommunen också möjlighet att i framtiden bygga på ytterligare tjänster i automaterna. Vi är även med och minskar pappersförbrukningen. Hittills under 2021 har det skrivits ut nästan 400 000 biljetter, säger Fredrik Gustafsson, verksamhetsutvecklare Karlstads Parkerings AB.

Beräknas vara klart under början av 2022

Kommunen har över 80 parkeringsautomater på gatumark och arbetet med att uppdatera dessa beräknas pågå en bit in i 2022. Under en period kommer därför både parkeringsautomater med registreringsnummer och med biljett att vara i drift. Vi är klara med uppdateringen av parkeringsautomater i grön och blå zon. I vår parkeringskarta kan du se de olika zonerna.

Automaterna på kvartersmarksparkeringar som Sandgrund, Älgen och Sundsbadet uppdateras i ett senare skede. Det är en annan typ av automater på kvartersmark och det kräver andra ingrepp.

För mer information kontakta:

Fredrik Gustafsson, verksamhetsutvecklare på Karlstads Parkerings AB, telefon: 054-540 68 25

(Sofia Carlson, kommunikatör, telefon: 054-540 69 87)

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.