Gå direkt till innehåll
Beslut i korthet från teknik- och fastighetsnämnden 24 januari

Pressmeddelande -

Beslut i korthet från teknik- och fastighetsnämnden 24 januari

Teknik- och fastighetsnämnden beslutade bland annat om att utreda åtgärdsbehov på grus- och asfaltsplaner och tävlingskriterier för markanvisningstävling på Västra Eriksberg. Här kan du läsa mer om några av besluten som fattades vid dagens nämndsammanträde.

Uppdrag om att utreda grus- och asfaltsytor för att få fler unga att röra på sig

Många gräsytor och grus- och asfaltsplaner runt om i kommunen används sällan och är i dåligt skick. Därför har teknik- och fastighetsnämnden i uppdrag att tillsammans med kultur- och fritidsnämnden utreda vilka åtgärder som krävs för att ytorna ska användas mer. Syftet är att titta på om de kan användas som aktivitets- och spontanidrottsytor för att öka den fysiska aktiviteten bland barn och unga.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden godkände beslutet och teknik- och fastighetsförvaltningen får tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att utreda vilka ytor som kan användas som aktivitets- och spontanidrottsytor. Det godkändes även i kultur- och fritidsnämnden.

Tävlingskriterier med fokus på hållbarhet för Västra Eriksberg

Teknik- och fastighetsförvaltningen har tagit fram förslag på tävlingskriterier för markanvisningstävlingen på nya området Västra Eriksberg. Kriterierna är uppdelade i tre delar - hållbarhet, gestaltning och bidrag till näringslivsstrukturen i Karlstads kommun.

Inom hållbarhetskriteriet ska man bland annat kunna erbjuda en hållbar och klimatsmart byggprocess och fastighetsförvaltning, visa hur verksamheten tar ansvar utifrån de tre hållbarhetsaspekterna; jämställdhet, mångfald och inkludering. De ska även visa hur verksamheten tar ansvar för social hållbarhet, både inför etableringen och på lång sikt.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden godkände förslaget på tävlingskriterier för Västra Eriksberg.

Exploateringsavtal för 15 nya bostäder i Molkom

Fastighetsägaren Aktiebolaget Molkoms bruk AB ska bygga ett 15-tal bostäder i Molkom. Detaljplanen, som vann laga kraft 1 juli 2019 ligger direkt söder om Molkoms samhälle och ingår i kommunens LIS-plan, Landsbygdsutveckling i strandnära lägen.

Fastighetsägaren har beslutat att redan från början ansluta fastigheterna till kommunalt vatten- och avlopp och har tillsammans med kommunen startat en gemensam projektering för VA- och gatuarbetena. För att reglera genomförandefrågor inom och i anslutning till detaljplanen har ett förslag till exploateringsavtal upprättats med fastighetsägaren.

Beslut: Teknik-och fastighetsnämnden godkände förslaget om att upprätta ett exploateringsavtal för del av Molkom 1:58.

Övriga beslut

Ett urval av övriga ärenden som fattades på januarinämnden:

  • Förvaltningens samrådsyttrande för byggvision Molkom godkändes och skickas vidare till stadsbyggnadsförvaltningen.
  • Förvaltningens samrådsyttrande för planprogram för Karl IX:s gata godkändes och skickas vidare till stadsbyggnadsförvaltningen
  • E-förslag om majbrasa i Himlabackan avslogs då det inte bedöms ligga inom förvaltningens verksamhetsområde, men med en uppmuntran att föreningar eller privatpersoner gärna får anordna en våreld.
  • E-förslag om att kommunen ska anlägga en badplats vid Fiskartorpet i Skattkärr avslogs.

Läs mer på karlstad.se

Här kan du se samtliga ärenden som behandlades på nämnden och handlingarna i varje ärende.

När protokollet är färdigjusterat så hittar du det på samma webbsida.   

För mer information kontakta:

Monika Bubholz (MP), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, 054-540 12 85

Per-Anders Bergman, förvaltningsdirektör, 054-540 65 72

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.