Gå direkt till innehåll
Beslut i korthet från teknik- och fastighetsnämnden 24 augusti

Pressmeddelande -

Beslut i korthet från teknik- och fastighetsnämnden 24 augusti

På dagens teknik- och fastighetsnämnd beslutades att Karlstads kommun tillsammans med Trafikverket ska sätta upp ett stängsel längs järnvägen, mellan Välsviken och Lungvik.

Stängsel vid järnvägsspår mellan Välsviken och Lungvik

I samarbete med Trafikverket ska Karlstads kommun tagit fram ett förslag om att sätta upp ett stängsel längs järnvägen i höjd med Alster, mellan Välsviken och Lungvik. Syftet med att sätta stängsel längs sträckan är att minska risken för allvarliga olyckor och öka trafiksäkerheten. Vid den aktuella sträckan förekommer så kallat spårspring, vilket betyder att spåret korsas på platser där det inte är tillåtet. En förklaring till detta kan vara järnvägen sträcker sig mellan bostadsområdet och Vänern. Det stängsel som finns längs sträckan idag bedöms inte vara tillräckligt säkert.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden godkänner förslaget till medfinansieringsavtal med Trafikverket och beslutar därigenom att sätta upp stängsel vid järnvägsspåret mellan Välsviken och Lungvik.

Samtliga ärenden och protokoll 

Här kan du se samtliga ärenden som behandlades på dagens nämnd och handlingarna i varje ärende.

När protokollet är färdigjusterat så hittar du det på samma webbsida.

För mer information kontakta:

Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, 054-540 12 78

Per-Anders Bergman, teknik- och fastighetsdirektör, 054-540 65 72

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.