Gå direkt till innehåll
​​Beslut i korthet från teknik- och fastighetsnämnden 16 oktober​

Pressmeddelande -

​​Beslut i korthet från teknik- och fastighetsnämnden 16 oktober​

På oktobernämnden beslutades bland annat om avgiftsfri torghandel på Stora torget, Hagatorget och Molkoms torg, samt begäran av driftmedel för rivning av Våxnäshallen.

Avgiftsfri torghandel under 2024 och 2025

För att bidra till mer levande torg föreslår teknik-och fastighetsförvaltningen att den avgiftsfria torghandeln ska utökas på prov och gälla på Stora Torget, Hagatorget och Molkoms torg. Avgiftsfria dagar föreslås på fredagar, lördagar och söndagar under perioden 2024-11-29 -2024-12-29, samt avgiftsfritt på fredagar och lördagar under perioden 2025-05-16 och 2025-09-27.

Under sommaren har det varit avgiftsfri torghandel på Stora Torget i Karlstad. Förvaltningen har gjort en utvärdering under hösten och kunnat se att det har lett till fler bokningar av torghandel. Det har varit försäljning av honung, grönsaker, hantverk och second hand.

Molkoms torg omfattas av de allmänna lokala ordningsföreskrifterna och för försäljning där krävs polistillstånd.

Beslut: Nämnden godkände förvaltningens förslag till beslut.

Driftmedel för rivning av Våxnäshallen

Teknik- och fastighetsnämnden begär att få använda 5 miljoner kronor för att genomföra rivningen av Våxnäshallen under kommande vinter. Nämnden föreslår att medlen tas från det egna kapital som finns inom förvaltningen, hos markavdelningen. Rivning av en byggnad är i de allra flesta fall en åtgärd som ska finansieras via driftsmedel. Investeringsmedel för att återställa funktion med sammanlänkad byggnad och andra nödvändiga återställningsbehov efter rivningen finns redan beviljat, nu behövs driftsmedel för att finansiera rivningen.

Våxnäshallen är tömd på verksamhet sedan några år tillbaka. Det har funnits olika tankar om vad hallen och platsen skulle kunna användas till, förvaltningen har nu landat i att hallen behöver rivas. Den befintliga konstruktionen är uttjänt och det skulle krävas alltför stora investeringar för att det skulle vara lönsamt att bygga om hallen.

Beslut: Nämnden bifaller och skickar vidare ärendet till kommunstyrelsen.

Övriga ärenden som behandlades på dagens nämndsammanträde

Här är ett urval av övriga ärenden som behandlades på dagens nämnd:

  • Nämnden godkände samrådsyttrandet för detaljplanen Katrineberg och det skickas vidare till stadsbyggnadsförvaltningen.
  • Nämnden godkände samrådsyttrande för detaljplanen Ruds centrum och det skickas vidare till stadsbyggnadsförvaltningen.


Här, på karlstad.se, kan du se samtliga ärenden som behandlades på nämnden och handlingarna i varje ärende.


När protokollet är färdigjusterat så hittar du det på samma webbsida. 
  

För mer information kontakta:

Monika Bubholz (MP), ordförande teknik- och fastighetsnämnden, tfn 054-540 12 85

Per-Anders Bergman, förvaltningsdirektör, tfn 054-540 65 72

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.