Gå direkt till innehåll
Beslut i korthet från teknik- och fastighetsnämnden 14 februari

Pressmeddelande -

Beslut i korthet från teknik- och fastighetsnämnden 14 februari

Årsredovisningen, redovisning av servicegarantin och en detaljplaneändring för en ny rackethall på Rud. Det är några av de ärenden som behandlades på teknik- och fastighetsnämnden idag.

Motion om samåkningsparkeringar

Sverigedemokraterna har i en motion föreslagit en utredning av samåkningsparkeringar i Karlstad. Syftet med utredning skulle vara att se hur behovet av samåkningsparkeringar ser ut och var de i så fall skulle kunna placeras. Kommunfullmäktige har skickat motionen på remiss till miljönämnden, stadsbyggnadsnämnden, teknik- och fastighetsnämnden och kommunstyrelsen för beredning. Någon övergripande strategi kring placering av samåkningsparkering finns inte idag. Teknik- och fastighetsförvaltningen anser att frågan kan vara lämplig att hantera i den kommande översiktsplanen för Karlstad.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden bifaller motionen och föreslår fortsatt arbete i översiktsplanen.

Motion om ytterligare rening av läkemedelsrester i avloppsvattnet

I en motion har Socialdemokraterna föreslagit att utreda kostnaden, samt möjligheten till statligt stöd, för utökad rening vid Sjöstadsverken gällande läkemedelsrester i avloppsvattnet. Regeringen har gett bidrag till pilotprojekt under 2014 – 2017 som har lett till att tekniken för att rena läkemedelsrester utvecklats på flera ställen i Sverige. De kommande tre åren föreslår därför regeringen ett statligt stöd för att fler kommuner ska investera i den nya tekniken.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden bifaller motionen.

Markanvisning för rackethall på Rud

Teknik- och fastighetsförvaltningen har fått in ett önskemål från Padeltron AB om att bygga en rackethall på Karlstad Rud 2:1. Området ligger intill korsningen av Mossgatan och Nokiagatan där det idag är ett gräsområde. I rackethallen är det tänkt att bedrivas paddeltennis och andra racketsporter. Teknik- och fastighetsförvaltningen förslår en planändring för att för att möjliggöra rackethallen.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden godkänner förslaget om att begära planläggning av området hos stadsbyggnadsnämnden och godkänner upprättandet av markanvisningsavtal.

E-förslag om ny väg i Skattkärr för att minska trafiken

I ett e-förslag till kommunfullmäktige föreslås en in- och utfart till E18 via Skogvallsvägen, från idrottsplanerna och förskolan Daggkåpan. Den nya vägen skulle enligt e-förslagsskrivaren minska trafiken genom Skattkärr. Teknik- och fastighetsförvaltningen har utrett förslaget och ser en risk för ökad trafik förbi förskolan. Teknik- och fastighetsförvaltningen har också övergripande studerat trafiksäkerheten och bedömer att trafikmängden på Skattkärrsvägen inte i sig medför en stor trafiksäkerhetsrisk.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden avslår e-förslaget

Uppföljning av servicegarantier 2017

Teknik- och fastighetsförvaltningen har om tre servicegarantier att leva upp till. De handlar om säkerhet på lekplatser, handläggningstid för nyttoparkeringstillstånd och om tiden det ska ta att få en handläggare när företagare har behov av mark utanför tomtbanken. Förvaltningen har klarat att hålla servicegarantierna i övervägande antalet fall. För servicegarantin ”mark för näringslivet” finns ännu ingen statistik att utgå ifrån.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden godkänner redovisningen och ger förvaltningen i uppdrag att utifrån den nya organisationen ta fram förslag på nya relevanta servicegarantier.

Årsredovisning 2017

Teknik- och fastighetsförvaltningen gör ett plusresultat för 2017.

  • Nettokostnad inom driftredovisningen för den skattefinansierade verksamheten, exklusive fastighetsförsäljning och exploatering, uppgår till 174 882 tkr mot en budget på 196 347 tkr, ett överskott med 21 467 tkr.
  • Investering inom den skattefinansierade verksamheten uppgår till 443 694 tkr mot en budget på 885 428 tkr.
  • Årets resultat för fastighetsförsäljning visar ett överskott med 26 033 tkr.
  • Årets nettointäkt inom driftredovisningen för exploatering uppgår till 76 820 tkr.
  • Årets genomförda exploateringar uppgår till 31 074 tkr mot en budget på 292 392 tkr.
  • Årets resultat inom driftredovisningen för den avgiftsfinansierade verksamheten är ett överskott med 15 413 tkr.
  • Årets investering inom den avgiftsfinansierade verksamheten uppgår till 67 477 tkr mot en budget på 152 770 tkr.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden godkänner årsredovisningen.

För mer information kontakta:

Nämndens ordförande Henrik Lander (C) på tel 054-540 12 78 eller teknik- och fastighetsdirektör Per-Anders Bergman på tfn 054-540 65 72

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Karlstads kommun bor över 90 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstad styrs efter valet 2014 av en allians mellan M, L, C, KD och MP. I Karlstads kommun arbetar cirka 7 000 medarbetare för visionen om att skapa god livskvalitet för 100 000 Karlstadsbor.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.