Gå direkt till innehåll
Barnens Romanpris i Karlstad firar 10 år!

Pressmeddelande -

Barnens Romanpris i Karlstad firar 10 år!

Barnens Romanpris i Karlstad fyller 10 år. Det firar vi genom att bjuda in alla deltagande elever och de nominerade böckernas författare till en läsinspiration på Värmlands museum 15-16 november.

Sedan 2013 utses Barnens Romanpris i Karlstad. Juryn består av elever i årskurs 6 som under hösten 2022 läser fem böcker som de sedan får rösta om i sina klassrum i december. I år deltar sammanlagt 34 klasser och cirka 800 barn. Eftersom Barnens Romanpris firar 10 år i år har vi bjudit in alla elever och de nominerade författarna till en läsinspiration den 15 november och 16 november. Klasserna kommer då att få komma vid sex olika tillfällen och få möta alla de nominerade författarna på Värmlands museum under ca en timme.

Media är välkomna att möta de nominerade författarna på tisdag 15 november kl 14.00 på Värmlands museum.

De nominerade böckerna är:

Aldrig backa av Cina Friedner

Experimentet av Ingela Korsell och Daniel Thollin

Planen av Camilla Lagerqvist

Pojken som blev kvar av Set Mattsson

I ett annat universum än ditt av Pär Sahlin"[Skriv text här]"

Om Barnens Romanpris i Karlstad

2013 startade Stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning på försök det egna läsprojektet Barnens Romanpris i Karlstad för årskurs 6, inspirerade av Sveriges radios program med namnet Barnens Romanpris (som senare bytte namn till Bokradions bokpris).

Urvalet av de fem böcker som ingår utses av personal på Stadsbiblioteket samt närbibliotek. Böckerna är valda ur förgående läsårs utgivning. Böckerna introduceras för eleverna genom workshops på närmsta bibliotek i början av höstterminen och läsningen pågår till december då en röstning genomförs i respektive klassrum.

Medverkande skolor: Fredricelundsskolan, Färjestadsskolan, Herrhagsskolan, Hultsbergsskolan, Kroppkärrsskolan, Kvarnbergsskolan, Norrstrandsskolan, Nyeds skola, Orrholmsskolan, Råtorpsskolan, Skattkärrsskolan, Skåreskolan, Stellatus, Stodeneskolan, Vålbergsskolan och Västerstrandsskolan.

Medverkande bibliotek: Stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning, närbiblioteken Kronoparken, Molkom, Skattkärr, Skåre, Vålberg och Våxnäs.

För mer information kontakta:

Susanne Lindén, bibliotekarie, susanne.linden@karlstad.se, 073-578 88 15

Maria Jansson, bibliotekarie, maria.jansson@karlstad.se, 073-352 52 80

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.