Gå direkt till innehåll
Stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD) tillsammans med projektledaren Mikael Lundh. Skisserna på bilderna är framtagna av Afry.
Stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD) tillsammans med projektledaren Mikael Lundh. Skisserna på bilderna är framtagna av Afry.

Pressmeddelande -

Attraktiva bostäder och ny stadsmiljö när stadsdelen Haga växer

300 bostäder, en park, en strandpromenad och ett torg, det är vad som kommer växa fram i stadsdelen Haga de närmsta åren. Nu börjar Karlstads kommun med de förberedande arbetena.

Ambitionen är att projektet ska bli en naturlig förlängning av Haga och en tydlig entré till stadsdelen och Karlstads centrum.

-Det är ett fantastiskt läge, både centralt och med fin utsikt över älven. Det blir ett lyft för stadsdelen som sådan, för Karlstadsborna men också för verksamheterna i Haga, säger Erik Nilsson (KD) ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Inledande arbete med infrastruktur

Karlstads kommun har redan smugit i gång de inledande arbetena med infrastrukturen. Först ut är VA-arbeten på området som startade i början av sommaren. En ny infart till Haga börjar byggas till hösten i samband med att Hagaleden smalnas av för att bli en stadsgata med sänkt hastighet från 70 till 50 km/h. Längs med Hagaledens västra sida planteras på sikt ett stort antal lindar i allé och längs med det nya kvarteret blir det en gångbana och parkeringsplatser.

-Det krävs en hel del förarbeten innan man börjar bygga själva bostäderna. Nu i början är fokus på att skapa förutsättningar. Utöver bostäderna som exploatörerna bygger kommer kommunen bygga ett torg, en strandpromenad och en spännande park. Det blir ett trevligt tillskott i stadsdelen, säger Mikael Lundh projektledare på teknik- och fastighetsförvaltningen.

HSB och Lundbergs bygger bostäderna

HSB och Lundbergs är entreprenörerna som ska bygga de 300 hyres- och bostadsrätterna. Husen blir mellan fyra och sju våningar höga och ska hålla en hög arkitektonisk nivå.

Läs mer på karlstad.se/hagaentre

Kontakt:

Erik Nilsson, (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, 054-540 12 77

Mikael Lundh, projektledare, teknik- och fastighetsförvaltningen, 054-540 67 93

Mimmi Bengtsson, kommunikatör, teknik- och fastighetsförvaltningen, 054-540 22 62

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.