Gå direkt till innehåll
Nyexaminerade Emil Becker som studerat Processtekniker på Karlstads Teknikcenter.
Nyexaminerade Emil Becker som studerat Processtekniker på Karlstads Teknikcenter.

Pressmeddelande -

Arbetsmarknaden, gör er redo

Idag tar nio yrkeshögskoleklasser från Karlstads Teknikcenter examen och kliver ut i arbetslivet. För majoriteten bokstavligen talat.

Yrkeshögskolans utbildningar designas utifrån berörda branschers specifika kompetensförsörjningsbehov vilket gör de studerande väldigt attraktiva på arbetsmarknaden.

“Att se våra examinander gå direkt från examenshögtid till anställning gör mig otroligt glad och stolt. Berörda branscher har stora rekryteringsbehov och att kunna vara med och bidra i det perspektivet är både kul och viktigt säger Henrik Degert Grahn, rektor på Karlstads Teknikcenter”

Från yrkeshögskolan i Karlstad kommer nya automationsingenjörer, barnspecialiserade undersköterskor, trafiklärare, vårdadministratörer, industriell elektroniktekniker, anläggningskonstruktörer, industrirörtekniker och processtekniker ut på arbetsmarknaden. Majoriteten av de nyexaminerade studenterna har någon form av anställning klart eller jobbet på g, medan några av studenterna har valt att fortsätta med högre studier.

”Bästa valet jag gjort i mitt liv”

En av de nyexaminerade studenterna är Emil Becker som studerade yrkeshögskoleutbildningen Processtekniker. Med sitt engagemang under studietiden fick Emil även ett stipendium från Karlstads Energi.

”Det känns väldigt bra och kul att vara klar. Det är speciellt roligt att hela klassen tog sig gemensamt i mål. Att gå Processtekniker är det bästa valet jag gjort i mitt liv. Och jag har redan fått jobb, ett vikariat på BillerudKorsnäs Gruvöns Processlabb, vilket är precis det jag ville göra. Det är synd att jag inte startade mina studier tidigare men det är aldrig för sent att börja”, säger Emil Becker med ett leende.

För mer information kontakta:

Henrik Degert Grahn, rektor Karlstads Teknikcenter, tfn: 054 540 14 34

Mikaela Haglund, kommunikatör Karlstads Teknikcenter, tfn: 054 540 19 51

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.