Gå direkt till innehåll
Agnes Stålhammar, 2022-års Anilstipendiat
Agnes Stålhammar, 2022-års Anilstipendiat

Pressmeddelande -

Anilstipendium till teaterstuderande ungdom tilldelas Agnes Stålhammar

I dag, torsdag 6 oktober, delas Britta och Alvar Anils stipendium till teaterstuderande Värmlandsungdom ut. Stipendiekommittén beslutade att tilldela stipendiet till Agnes Stålhammar.

Agnes är född och uppvuxen i Karlstad och studerar andra året på Balettakademins treåriga yrkesdansarprogram. Sedan fem års ålder har hon dansat flamenco, balett och spanska danser. Hon läste Estetiska programmets dansinriktning på gymnasiet i Karlstad och fortsatte sedan på Kävesta Folkhögskolas danslinje. Hon arbetade som konferencier under Flamencofestivalen i Karlstad 2022. Hennes mål är att kunna försörja sig som yrkesdansare och skulle även gärna arbeta pedagogiskt med dansen.

Motivering

Dansaren Agnes Stålhammar tilldelas 2022 års Anilsstipendium för sin passion för dansen som konstform och brinnande intresse för att gestalta det mänskliga inre genom sin dans.

Fakta om Stipendiet

Revykungen Alvar Anil och hans hustru Britta ville stötta och uppmuntra unga teatertalanger. De inrättade därför ett stipendium som delas ut till en ung teaterstuderande från Värmland på eller i anslutning till Brittas födelsedag den 6 oktober varje år. Stipendiaten får fylla högst 25 år det år som hen får stipendiet. Med teaterstudier avses såväl dans som sång och talteater. Stipendiekommittén består av kultur- och fritidsnämndens ordförande Johanna Larsson, 1:e vice ordförande Lina Larhult samt kultur- och fritidsdirektör Kristin Idskog. Stipendiesumman om 10 000 kronor delas enligt stadgarna ut den 6:e oktober årligen.

För mer information kontakta:

Gabriella Menerwa Kaasinen, projektledare konst, kultur- och fritidsförvaltningen, 054-540 58 08, gabriella.menerwa.kaasinen@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.