Gå direkt till innehåll
Arne Ericson, Årets Sola 2022.
Arne Ericson, Årets Sola 2022.

Pressmeddelande -

Alla vinnare på 100° Karlstad

På 100° Karlstad som arrangerades på Karlstad CCC under fredagen den 11 november delades nio priser ut till engagerade och stolta pristagare. Här kommer listan med alla driftiga vinnare!

Årets Sola

Prisutdelare: Karlstads kommun

Årets Sola delas ut till en inspirerande och driftig person som har ett gott bemötande. Målbilden för utmärkelsen är Eva-Lisa Holtz, den glada värdshusvärdinnan som levde och verkade i Karlstad på 1700-talet. "Sola" står för driftighet, entreprenörskap och gästvänlighet.

Vinnare: Arne Ericson

Motivering: Med stort engagemang och nytänkande skapar Arne Ericson bättre förutsättningar för de mest utsatta i samhället. Med passion för mat och råvaror skänker han glädje till såväl barnfamiljer som bostadslösa genom sitt arbete på Stadsmissionen i Karlstad. Arne ser människan i eländiga situationer och bidrar genom kreativitet och nytänkande till ett bättre samhälle.

Effect Good to Great Award

Prisutdelare: Effect Management

Priset tilldelas ett företag eller en organisation som utvecklas systematiskt, hållbart och framgångsrikt för att anpassa sig till framtidens utmaningar och möjligheter.

Vinnare: Karlstads Energi.

Motivering: Att förändras kan vara jobbigt. Men med engagemang, skicklighet och ambitioner högre än de egentligen behöver ha – arbetar vinnaren med en förflyttning som på flera fronter skapar bättre förutsättningar för framtiden – i det lilla och det stora - externt och internt. Hela resan karaktäriseras av hårt arbete och en stor dos ny energi.

Swedbanks företagarpris

Prisutdelare: Swedbank

Priset tilldelas ett ägarlett företag i Karlstadsregionen som har en hållbar affärsidé, flerårig historik av mycket goda resultat samt drivs med ett enastående starkt ledarskap.

Vinnare: Autowåx Bil AB

Motivering: Detta företag har en fantastisk förmåga att skapa ett naturligt flöde, att se varje kund som passerar och ta varje chans till ett samarbete. Företaget har genom pandemi och konjunktursvängningar år efter år lyckats göra fantastiska resultat. Det är uppenbart att företagsledaren kan, förstår och lever med sin affär.

Löfbergs Family Business Award

Prisutdelare: Löfbergs

Löfberg Family Business Award går till ett familjeföretag som förenar ägarfamiljens engagemang och delaktighet med affärsmässiga framgångar, och som därmed är en god ambassadör för familjeföretagens betydelse för värmländskt och svenskt näringsliv.

Vinnare: Familjen Johansson och Klässbols Linneväveri

Motivering: Denna familj har dragit i rätt trådar i mer än hundra år, och dukar idag för både egen och andras framgång – i Värmland, Sverige och runt om i världen.

Årets mötespris

Prisutdelare: Visit Karlstad Möten, Karlstads kommun och Visit Karlstad Member

Priset tilldelas en person eller organisation som under året gjort betydande insatser för att utveckla Karlstad som mötesdestination och bidragit till att skapa mervärde för invånare, företag, föreningar och organisationer i regionen.

Vinnare: IF Göta Karlstads sportchef Johan Engberg

Motivering: 2019 såg vår vinnare till att många nationella som internationella blickar riktades mot Karlstad. Vår vinnare verkar, med stort engagemang, för att Karlstad ska vara en attraktiv mötesplats och att möteskulturen fortsätter utvecklas.

Årets Butik

Prisutdelare: Karlstad Handel & NWT Media AB

För femte året i rad korar vi Årets Butik inom Karlstads kommun. Årets Butik är en butik som har lyckats med innovativ marknadsföring och som har ett hållbart framtidsperspektiv. En butik som levererar goda kundupplevelser och wow-känsla.

Vinnare: Vero Moda / Vila Bergvik

Motivering: Med örat mot rälsen, stor kreativitet och en rejäl portion mod har man skapat sig en unik position inom branschen. Varje del av verksamheten präglas av en genomtänkt strategi där man aldrig gör avkall på den personliga relationen med sina kunder.

Årets Nyföretagare

Prisutdelare: NyföretagarCentrum Södra Värmland & SEB

Årets Nyföretagare delas ut till en nystartad företagare som genom mod, vilja och passion tagit sina första steg som företagare. Företagaren har redan från start visat på affärsmässighet och har tydliga framtidsmål för sitt entreprenörskap.

Vinnare: Jessica Iderström med sitt företag Jessicas Chark & Deli

Motivering: Med stor passion och ett genuint intresse för sin profession har hon skapat ett företag som kommer leva vidare in i framtiden. Vår vinnare visar inte bara på stort mod i de uppoffringar som gjorts utan också på en enorm vilja att med total dedikation följa sin dröm. På ett enastående sätt kombinerar hon försäljning och konsten att se varje individ. Resultatet av det, en stärkt besöksnäring och lokal handel.

Årets Samverkanspris

Prisutdelare: Karlstads universitet

Priset ska lyfta fram en student eller en grupp av studenter som på olika sätt har utmärkt sig genom att skapa samhällsutveckling eller innovationer i samverkan med näringslivet, offentliga förvaltningar eller ideella föreningar.

Vinnare: Clear River Racing, Eric Johansson

Motivering: Det årliga projektet har sedan 2008 varit en del av den globala ingenjörstudenttävlingen Formula student. De har visat att studier vid Karlstads universitet kan vara mer än föreläsningar och studentlitteratur. Hundratals frivilligt engagerade studenter inom olika utbildningar har fått koppla samman teori och praktik och i skarpt läge leverera teknik, design och marknadsföring i samarbete med sponsorer och partners lokalt, nationellt och internationellt – som efteråt gärna vill anställa just dessa studenter.

Compare Innovationspris

Prisutdelare: Compare

Priset tilldelas ett bolag/ organisation som i sitt arbete samverkar för att uppnå ett smart och hållbart samhälle med hjälp av tech/digitalisering.

Vinnare: Elvenite

Motivering: Med hjälp av teknik, data och nyfikenhet bidrar företaget till en sundare livsmedelsindustri. De bidrar bland annat till mindre användning av kemikalier och minskat matsvinn. Genom att analysera data och effektivisera processer så skapas värde och insikter för en bättre och mer hållbar värld.

Om 100° Karlstad

100° Karlstad är ett årligen återkommande arrangemang som arrangeras av Karlstads kommun. Medarrangörer är Karlstad CCC, Region Värmland, Karlstad handel, Swedbank, Sparbanksstiftelsen Alfa och Karlstads universitet.

Målgrupp för arrangemanget är det värmländska näringslivet med fokus på kunskap, inspiration samt värdefulla kontakter och affärer.

För mer information kontakta:

Helena Wiktelius, projektledare, telefon 073-026 26 14.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.