Gå direkt till innehåll
Är du nästa Vintertrampare?

Pressmeddelande -

Är du nästa Vintertrampare?

Brukar du ta bilen till jobbet? Då har vi en utmaning för dig.Vi söker ett tjugotal personer till kampanjen Vintertrampare, som handlar om att uppmuntra fler att välja cykeln även under vinterhalvåret.

Personer som vill vara med i kampanjen ska cykla till och från arbetet minst tre gånger i veckan under perioden 1 december till 15 mars.Vi söker personer som är mellan 18 till 65 år, bor i Karlstads kommun och är vanebilister under vinterhalvåret. Du är vanebilist om du åker bil till jobbet minst tre dagar i vecken eller mer.

Det finns många fördelar med att välja cykeln. När en större andel resor görs med cykel främjas både miljön, klimatet och folkhälsan. Det bidrar dessutom till ett Karlstad med mindre trängsel, mindre trafikbuller och bättre luftkvalitet.

Vi vill göra vinterväghållningen ännu bättre

Deltagarna i kampanjen får utrustning som underlättar deras pendling. I och med att deltagarna normalt sett inte cyklar på vintern så är vi extra intresserade av Vintertramparnas iakttagelser och upplevelser, om det finns något i våra rutiner vi kan utveckla ytterligare.

- Efter utmaningen hoppas vi att fler ska vilja välja cykeln till jobbet. Vi hoppas också att vi får in värdefulla synpunkter på vinterväghållning från en grupp som tidigare inte cyklat på vintern. Vi vill att det ska bli ännu lättare och säkrare att välja cykeln på vintern, säger Mikael Haster, transportrådgivare.

Läs mer på karlstad.se/vintertrampare

För mer information kontakta:

Mikael Haster, transportrådgivare på miljöförvaltningen, 054-540 46 92

David Nordström, cykelsamordnare på teknik- och fastighetsförvaltningen, 054-540 70 86

Sofia Carlson, kommunikatör på miljöförvaltningen, 054-540 66 32

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.