Gå direkt till innehåll
800 kr i skobidrag till vårdnära personal​

Pressmeddelande -

800 kr i skobidrag till vårdnära personal​

Kommunstyrelsen i Karlstads kommun har beslutat att lämna 800 kr i bidrag till medarbetare inom vård och omsorg. Pengarna ska bidra till kostnaden för fotriktiga arbetsskor som personalen använder i tjänsten.

Totalt satsas drygt 2 miljoner kronor på cirka 2 000 personer som bland annat arbetar i hemtjänsten, på vårdboenden och inom funktionsstöd. Pengen ska täcka eller bidra till fotriktiga arbetsskor.

Detta är ett första steg i att säkerställa att kommunens vårdnära medarbetare får fotriktiga skor i arbetet. En mer långsiktig lösning fortsätter kommunen att utreda.

– Det här är något som fackförbundet Kommunals medlemmar önskat länge och därför har vi tillsammans med Kommunal arbetat fram den här tillfälliga lösningen som nu blir verklighet. Ambitionen är att vi i framtiden ska kunna upphandla bra och fotriktiga skor för alla, men för att inte det ska dröja för länge så inför vi redan nu ett skobidrag för de anställda, säger Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Karlstads kommun.

Tidigare erbjöd vård- och omsorgsförvaltningen ett skobidrag på 400 kr som medarbetarna fick använda för att köpa arbetsskor hos upphandlad leverantör. Det här var en förmån som visade sig att inte uppfylla Skatteverkets regler. Nu betalas ett engångsbelopp ut som bidrag till arbetsskor som medarbetarna själva får köpa från valfri butik.

– Vi är glada att kunna bidra till skor som våra medarbetare använder i arbetet, det är en viktig arbetsmiljöfråga, säger Susanne Gustafsson, HR-chef på vård- och omsorgsförvaltningen.

Bidraget är skattepliktigt och kommer att betalas ut till berörda med novemberlönen.

För mer information kontakta:

Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande, 054-540 12 89

Susanne Gustafsson, HR-chef, vård- och omsorgsförvaltningen, 054-540 10 92

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.