Gå direkt till innehåll
Vårsopningen påbörjas på gång- och cykelvägar på måndag.
Vårsopningen påbörjas på gång- och cykelvägar på måndag.

Pressmeddelande -

7000 ton grus ska sopas bort

Våren är på ingång och på måndag börjar kommunen sopa bort gruset från vinterns halkbekämpning från gator och vägar. Först ut är gång- och cykelvägar.

Arbetet med den efterlängtade vårsopningen startar vecka 12. Först sopas gång- och cykelvägarna i Karlstads centrala delar. Tre lag arbetar med centrum på morgon och förmiddagarna för att sedan förflytta sig till bostadsområden på eftermiddagarna. Ett fjärde lag sköter sopningen i kransorterna.

- I år har vi halkbekämpat ovanligt mycket på grund av växlande väder och isigt underlag så det ska bli skönt att få bort gruset från gatorna nu. Vår förhoppning är att det ska vara klart om 8-9 veckor om allt flyter på som det ska, säger Adam Pettersson, gatuingenjör.

7000 ton

Omkring 7000 ton grus räknar kommunen med att sopa upp i år. Det är 2000 mer än förra året och orsaken är att det varit många väderomslag under vintersäsongen, vilket har krävt mer halkbekämpning än vanligt. Allt grus som sopas upp fraktas till en masshanteringsstation där det tvättas och provtas för att sedan kunna återanvändas.

Sopar enligt turordningslista

Gator och vägar kommer att sopas enligt en turordningslista i olika delar av Karlstad. Det går inte att säga någon preliminär tid för när ett visst område sopas. Turordningslistan hittar du på kommunens webbplats och den uppdateras i takt med att områden blir klara. Där går det att följa vilket område som är näst på tur.

Läs mer om turordningslistan och hur vi jobbar med vårsopning på karlstad.se/varsopning

Var uppmärksam på skyltning

På vissa gator kan parkeringsplatser behöva stängas av tillfälligt, för att maskinerna ska komma åt att sopa. Skyltar kommer att sättas upp på gator när det är dags att sopa där, så var gärna lite extra uppmärksam på det.

För mer information kontakta:

Adam Pettersson, gatuingenjör, 054-540 65 13

Stefanie Myrin, kommunikatör, 054-540 46 88

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.