Gå direkt till innehåll
Skolan Karlstads Teknikcenter.
Skolan Karlstads Teknikcenter.

Pressmeddelande -

100% till Yrkeshögskolan på Karlstads Teknikcenter

Idag presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka utbildningar som tilldelas yrkeshögskolorna. – ”Det känns jättekul att bli beviljade utbildningar vi sökt att få starta igen”, säger Henrik Degert Grahn, rektor på Karlstads Teknikcenter.

Beskedet innebär att Yrkeshögskolan på Karlstads Teknikcenter kommer att starta sju utbildningar i höst, där bland annat Vårdadministratör – medicinsk sekreterare, Industriell Elektroniktekniker och Plant Design – anläggningskonstruktör 3D finns att studera. Samtliga utbildningar från Yrkeshögskolan är eftergymnasiala och bygger på branschernas behov av fler kompetenta medarbetare.

– ”Vi möter upp arbetslivets kompetensbehov med kvalitativa utbildningar som ger folk en snabbare väg till jobbet”, säger Henrik Degert Grahn om Yrkeshögskolan.

Speciellt för utbildningarna är ungefär en fjärdedel av utbildningen upptas av Lärande i arbete (LIA) som innebär praktik på en arbetsplats, vilket ger de studerande konkreta yrkeskunskaper och en möjlighet till att knyta kontakter för arbetslivet. Under varje år tar många studenter examen från Yrkeshögskolan på Karlstads Teknikcenter och ungefär nio av tio har jobb en kort tid efter examen. Den 21 februari öppnas ansökan för höstens sju utbildningar.


För mer information kontakta:

Henrik Degert Grahn, rektor Karlstads Teknikcenter, tfn: 054 540 14 34

Mikaela Haglund, kommunikatör Karlstads Teknikcenter, tfn: 054 540 19 51

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.