Gå direkt till innehåll
Målbilden för utmärkelsen Årets Sola är Eva-Lisa Holtz, den driftiga servitrisen som startade sitt eget värdshus.
Målbilden för utmärkelsen Årets Sola är Eva-Lisa Holtz, den driftiga servitrisen som startade sitt eget värdshus.

Nyhet -

Vem blir Årets Sola 2022?

Nu är det dags att nominera Årets Sola 2022.
– Vi letar efter någon som
gjort något extra bra i Karlstadsregionen, som är inspirerande, driftig och har ett gott bemötande, säger Ulf Johansson, tillväxtdirektör och ordförande i juryn.

Alla som vet en lämplig kandidat uppmanas ta chansen och gå in på karlstad.se/sola och nominera sin favorit.

Förutom att personen ska vara en god ambassadör och representant för Karlstadsregionen så ska Årets Sola uppfylla följande kriterier:

• Vara inspirerande – och bidra till en livlig och inspirerande region.

• Vara driftig – går gärna från ord till handling och vill hitta nya vägar.

• Ha ett gott bemötande och vara en glädjespridare.

Målbilden för utmärkelsen Årets Sola är Eva-Lisa Holtz, den driftiga servitrisen som startade sitt eget värdshus. Hon levde och verkade i Karlstad på 1700-talet och kallades för Sola i Karlstad för att hon alltid var så glad, driftig och gästvänlig.

Årets Sola kan vara en privatperson, företrädare för en förening eller ett företag. Det behöver inte vara en kvinna.

Senast den 30 september vill vi ha förslagen. En jury utser sedan vinnaren bland de nominerade. Årets Sola presenteras på galan 100° Karlstad den 11 november. Vinnaren får förutom äran en fin statyett och 20 000 kronor.

Tidigare vinnare:

2021 - Ia Pettersson Testouri – genom Dansstudion har hon skapat möten och arrangerat föreställningar som ger människor möjlighet att växa och utvecklas.

2020 - Linn Sönstebö Mossberg - sprider glädje och upplevelser och har utvecklat Gamla Kraftstationen i Deje till en unik mötesplats.

2019 – Anna Beck – paracyklisten som genom sitt engagemang förmedlar att det är möjligt att förverkliga sina mål och drömmar.

2018 - Soran Afrasiabi – för sitt engagemang som pedagog och sitt hängivna arbete med spontanidrott för unga på Kronoparken.

2017 - David Mathiasson - för att han på ett inspirerande sätt lyckats sprida Fritidsbanken både i Värmland och resten av Sverige.

2016 - Marie Niljung - för sitt engagemang för att minska självmord.

2015 - Linda Modin Klemner - för att hon årligen arrangerar Barnmässan som bidrar till attraktivitet för barnens Karlstad.

För mer information kontakta:

Ulf Johansson, tillväxtdirektör Karlstads kommun, telefon 070-529 51 48.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.