Gå direkt till innehåll
Ljudtest på Sannafältet under vecka 34 och 35

Nyhet -

Ljudtest på Sannafältet under vecka 34 och 35

Kommunen kommer att orsaka lite oväsen på Sannafältet vecka 34 och 35 när arenaområdets nya ljudanläggning och larmsystem ska testas.

Karlstads nya arenaområde ska invigas i slutet av september och nu pågår de sista arbetena med att färdigställa området. Under vecka 34 och 35 har det blivit dags att testa den nya ljudanläggningen och det nya utrymningslarmet. Både larm och musik är positiva saker i sig, men tyvärr kommer testerna innebära två dagar med relativt störande ljud från arenaområdet.

- Det här gör vi för att lära känna systemen och testa vilka ljudnivåer som fungerar på det nya arenaområdet. Vi testar även utrymningslarmet för att säkerställa att allt funkar som det ska. Vi vill därför gärna upplysa allmänheten om detta så att vi inte gör någon orolig när larmet går, säger Sixten Westlund, projektledare.

Larm och musik kan förekomma

Det är både högtalarnas funktioner och områdets larmsystem som ska testas, vilket kommer innebära att allmänheten kommer att höra ljud från området.

  • Under hela vecka 34 görs regelbundna tester och trimning av ljudanläggningen inför att den sedan ska justeras den 30/8.
  • Tisdag 23/8 testas det talande utrymningslarmet vilket kan föra en del oväsen.

Testerna kommer att utföras dagtid på vardagar från klockan 09.00.

- Vi förstår om ljuden kan uppfattas som störande under de dagar som vi måste genomföra detta, men det är ett nödvändigt ont tyvärr. Vi ber om allmänhetens förståelse då syftet är att finslipa det sista på det här stora projektet, avslutar Sixten.

Idrottsfestival på arenaområdet 20-24 september

Idrottsfestivalen är startskottet för öppningen av Karlstads nya arenor. Vi bjuder Karlstadsborna på ett program fyllt av prova-på-aktiviteter, föreläsningar, invigningar och uppvisningar på Solstadens Sportcenter och i Tingvalla isstadion. Håll utkik på karlstad.se för mer information.

För mer information kontakta:

Sixten Westlund, projektledare, 054-540 67 79

Stefanie Myrin, kommunikationsstrateg, 054-540 46 88

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.